Over RAKUS Magazine editie 2022

RAKUS Magazine is een eenmalig culinair magazine over Indisch, Indonesisch, Moluks en Peranakan eten in Nederland. 144 pagina’s, vol met diverse (familie)recepten, interviews en achtergrondverhalen.

Het magazine begon in 2022 als een uit de hand gelopen hobby. Het idee was altijd: dit is een eenmalige magazine. Initiatiefnemer Helena Smit werd overrompeld door het succes van RAKUS Magazine en verkocht binnen een half jaar tijd 2000 exemplaren van het magazine:

‘Het was nooit mijn bedoeling om zoveel exemplaren te maken. Had ook van te voren niet gedacht dat het zo zou aanslaan.

In eerste instantie wilde ik een culinair magazine maken zonder recepten. Na gesprekken met meerdere mensen, bleek dat dat wel erg out-of-the-box was. Maar heel eerlijk, mij gaat het helemaal niet om het eten zelf, maar vooral alles eromheen. Eten is zoveel meer dan alleen de broodnodige voedingsstoffen. Zoveel meer dan een wel of niet lekker gerecht. Het is gezelligheid, liefde en geluk, maar ook verdriet, heimwee en hoop. En allerlei andere positieve en negatieve gevoelens die je aan eten kunt geven. Deze boodschap heeft dan ook de overhand in het magazine. Zowel in editie 1 als straks in editie 2.’

 

Omslag_RakusMagazine_o

De editie van 2022 is al geruime tijd uitverkocht. Misschien dat je hem nog ergens op Marktplaats op de kop kan tikken voor veel geld (want collectors item dese), maar anders vis je helaas achter het net.

Om je niet helemaal met lege handen naar huis te sturen, kun je hieronder nog wel 2 artikelen uit het eerste RAKUS Magazine downloaden.

Klik op de afbeelding, vul je naam en mailadres in en ontvang het hele artikel in PDF via de mail. 

RAKUSMagazine-Oudste Toko's Nederland
RAKUSMagazine-Studeren Verre Belanda