Over RAKUS Magazine editie 2022

RAKUS Magazine is een eenmalig culinair magazine over Indisch, Indonesisch, Moluks en Peranakan eten in Nederland. 144 pagina’s, vol met diverse (familie)recepten, interviews en achtergrondverhalen.

Het magazine begon in 2022 als een uit de hand gelopen hobby. Het idee was altijd: dit is een eenmalige magazine. Initiatiefnemer Helena Smit werd overrompeld door het succes van RAKUS Magazine en verkocht binnen een half jaar tijd 2000 exemplaren van het magazine:

‘Het was nooit mijn bedoeling om zoveel exemplaren te maken. Had ook van te voren niet gedacht dat het zo zou aanslaan.

In eerste instantie wilde ik een culinair magazine maken zonder recepten. Na gesprekken met meerdere mensen, bleek dat dat wel erg out-of-the-box was. Maar heel eerlijk, mij gaat het helemaal niet om het eten zelf, maar vooral alles eromheen. Eten is zoveel meer dan alleen de broodnodige voedingsstoffen. Zoveel meer dan een wel of niet lekker gerecht. Het is gezelligheid, liefde en geluk, maar ook verdriet, heimwee en hoop. En allerlei andere positieve en negatieve gevoelens die je aan eten kunt geven. Deze boodschap heeft dan ook de overhand in het magazine. Zowel in editie 1 als straks in editie 2.’

 

Omslag_RakusMagazine_o
RAKUS Magazine spreads